Het is elk jaar weer een feest om de kids te zien rennen bij de Halve van Winkelcentrum Hoogvliet. En eigenlijk ook de ouders, want die sprinten tussen de parkeerplaats en het fietspad aan de Groene Kruisweg op en neer. En sommigen lopen mee en dat is prima. Hoe leuk is het voor de kleinsten om samen met met papa en mama te lopen, hand in hand op naar een geweldige prestatie?! Voor de loop begint, doen we met zijn allen een warming up, waar ook clowns Dop en Nop aan meedoen.  De warming up wordt verzorgd door Daniella en haar dansgroep van D4 Dance. Dat wordt super leuk!

Let op: zit je op de Zalmplaatschool, Plevier, Westpunt of de Jacobus school, dan doe je via school mee aan het Scholenkampioenschap Hoogvliet (onderdeel van de kids run). Schrijf je dan niet in via deze site maar via de flyer school!

Om 14.00 uur is start. Dat gebeurt in drie verschillende leeftijdscategorieën. De kinderen tot en met 8 jaar starten eerst, dan de kinderen van 9 en 10 jaar en dan de groep 11 en 12 jaar. De start van de volgende groep is als de laatste loper van de vorige groep binnen is.

Het is fantastisch om al die fanatieke snoetjes en rood aangelopen wangetjes te zien. En mooi om te zien hoe sommigen met hun hand stevig die van papa of mama vasthouden. Een echt familiefeestje. En komen ze over de finish, dan krijgen de kids een mooie medaille waar ze mee kunnen pronken en een flesje water. Is het warm, dan koel je lekker af met een ijsje.

De prijsuitreiking van alle leeftijden en het Scholenkampioenschap is na afloop van alle drie de races.

Voor de Kids Run wordt een categorie-indeling gemaakt op basis van leeftijd. Per categorie wordt er een andere afstand gelopen, namelijk:

– t/m 8 jaar – 550 m (1 ronde)

– 9/10 jaar – 1100 m (2 ronden)

– 11/12 jaar – 1700 m (3 ronden)

Na de finish ontvangen alle kinderen een welverdiende medaille. De nummers 1, 2 en 3 van elke categorie worden op het podium gehuldigd en krijgen een beker. Tijdens de prijsuitreiking wordt ook de joekel van een beker uitgereikt aan de winnaar van het Scholenkampioenschap Hoogvliet. Daarover lees je meer op de pagina van het Scholenkampioenschap.