WIJ VERWACHTEN BINNENKORT EEN KORTINGSACTIE VOOR DE KIDSRUN TE KUNNEN PRESENTEREN, VANDAAR DAT WE DE INSCHRIJVING NOG HEEL EVEN GESLOTEN HOUDEN.

Het is elk jaar weer een feest om de kids te zien rennen bij de Halve van Winkelcentrum Hoogvliet. En eigenlijk ook de ouders, want die sprinten tussen de parkeerplaats en het fietspad aan de Groene Kruisweg op en neer. Sommige ouders lopen gezellig met de kinderen mee en dat is natuurlijk helemaal prima. Hoe leuk is het voor de kleinsten om samen met met papa en mama te lopen, hand in hand op weg naar een geweldige prestatie?!

Voor de loop begint, doen we met zijn allen een warming up, waar ook clowns Dop en Nop aan meedoen.  De warming up wordt verzorgd door Daniella en haar dansgroep van D4 Dance. Dat is super leuk!

Om 14.00 uur is start. Dat gebeurt in drie verschillende leeftijdscategorieën. De kinderen van 11 en 12 jaar starten eerst, dan de kinderen van 9 en 10 jaar en tot slot zijn de kinderen (en ouders) van tot en met 8 jaar aan de beurt. De start van de volgende groep is als de laatste loper van de vorige groep binnen is.

Het is fantastisch om al die fanatieke snoetjes en rood aangelopen wangetjes te zien. En mooi om te zien hoe sommigen met hun hand stevig die van papa of mama vasthouden. Een echt familiefeestje. En komen ze over de finish, dan krijgen de kids een mooie medaille waar ze mee kunnen pronken en een flesje water. Is het warm, dan koel je lekker af met een ijsje.

De prijsuitreiking van alle leeftijden en het Scholenkampioenschap is na afloop van alle drie de races.

Voor de Kids Run wordt een categorie-indeling gemaakt op basis van leeftijd. Per categorie wordt er een andere afstand gelopen, namelijk:

– t/m 8 jaar – 550 m (1 ronde)

– 9/10 jaar – 1100 m (2 ronden)

– 11/12 jaar – 1700 m (3 ronden)

Na de finish ontvangen alle kinderen een welverdiende medaille. De nummers 1, 2 en 3 van elke categorie worden op het podium gehuldigd en krijgen een beker. Het parcours van de Kids Run staat hieronder. Vanaf de parkeerplaats kun je de kinderen bijna het hele parcours zien.