Het is elk jaar weer een feest om de kids te zien rennen bij de Halve van Winkelcentrum Hoogvliet. En eigenlijk ook de ouders, want die sprinten tussen de parkeerplaats en het fietspad aan de Groene Kruisweg op en neer. Dit jaar is er een echt scholierenkampioenschap. De school die wint krijgt echt een hele grote beker! En de nummers 2 en 3 natuurlijk ook.
Voor de loop begint, doen we met zijn allen een warming up, waar ook clowns Dop, Nop en Koko aan meedoen. Super leuk!

Dan volgt de start in drie leeftijdscategorie√ęn. Het is fantastisch om al die fanatieke snoetjes en rood aangelopen wangetjes te zien. En geweldig hoe sommigen met hun hand stevig die van papa of mama vasthouden. Een echt familiefeestje. En komen ze over de finish, dan krijgen de kids een mooie medaille waar ze mee kunnen pronken, een flesje water en fruit. En is het warm, dan koel je lekker af met een ijsje.

Voor de Kids Run wordt een categorie-indeling gemaakt op basis van leeftijd. Per categorie wordt er een andere afstand gelopen, namelijk:

– t/m 8 jaar – 550 m

– 9/10 jaar – 1100 m

– 11/12 jaar – 1700 m

Na de finish ontvangen alle kinderen een welverdiende medaille. Na afloop van de wedstrijden wordt de joekel van een beker uitgereikt aan de winnende school. Gaan jullie die beker in ontvangst nemen?