Gecertificeerd parcours

We zijn er trots op om het te kunnen zeggen: het parcours van de Halve Marathon is door de Atletiek Unie officieel gecertificeerd. Nauwkeuriger meten kan niet, dus je kunt er dus 100% zeker van zijn dat de afstand tot op de centimeter precies klopt.

Hieronder staan de:

  • Beschrijvingen van de parcoursen
  • Route-plattegronden

Het parcours is fantastisch mooi. We hebben HIER een fotoserie voor je online gezet. Neem alvast een kijkje en geniet vooraf.

DE PARCOURSEN

De parcoursen van de Halve van Hoogvliet zijn fantastisch mooi! En extra goed nieuws: de halve marathon is gecertificeerd, want dat hadden we beloofd. We zijn er heel blij mee dat het allemaal is gelukt en ook wel een beetje trots. Je zult met heel veel plezier over de routes lopen!

Je zult Hoogvliet ontdekken als een hele groene, mooie stad met veel groen. We loodsen je er dwars doorheen tussen de haven-gerelateerde bedrijven, industrieterreinen, snelwegen en woonwijken  door. Je zult er versteld van staan dat je al na 1 km geen idee meer hebt dat je middenin een stad met 35k inwoners rent. Je rent over de asfalt (fiets)paden door bos en misschien spot je de Schotse Hooglanders. Je rent langs de Oude Maas waar je grote oceaanstomers onder de karakteristieke Spijkenisserbrug ziet varen, je komt langs haventjes, mooie groenstroken aan de rand van Hoogvliet, en je raakt ongetwijfeld gefascineerd door het Valckesteijnse Bos.

Terwijl je op de terugweg over het idyllische laan door Tussenwater loopt, zie je dat de vaart boordevol lelies zit. En nog geen honderd meter voordat je de finish passeert, juichen je supporters je toe vanaf het gezellige terras van Brasserie Me Moeder en dan weet je al: als ik dadelijk ben gefinisht staat daar een lekker koud drankje voor me klaar. Je merkt het: wij zijn heel enthousiast over het parcours en we hopen dat je net als wij met mooie herinneringen weer naar huis gaat.

In goede samenwerking met AV Spark en Gemeentewerken zijn de parcoursen ook dit jaar weer perfect klaar gemaakt. De halve marathon is gecertificeerd, de 10 en 5 km zijn nagenoeg exact. De km aanduidingen en routebordjes staan langs het parcours. Na elke ca. 5 km passeer je een verzorgingspost. Daar krijg je water, bij de halve marathon ook sportdrank en banaan op de 3e post. We doen erg ons best om de Halve van Hoogvliet voor jou een perfecte belevenis te maken.