Een tof evenement als de Halve van Hoogvliet is niet mogelijk zonder het geweldige team dat achter het evenement staat en er voor zorgt dat iedereen er met plezier aan mee doet. En... er met heel veel plezier aan meehelpt! Het is namelijk heel erg leuk en dankbaar om op de verzorgingspost, bij de inschrijvingen of als verkeersregelaar langs het parcours mee te helpen. Je krijgt heel veel leuke reacties en de lopers vinden het op hun beurt weer geweldig als jij ze enthousiast aanmoedigt. En geloof ons: dat gaat vanzelf! Als het je leuk lijkt om dat ook te ervaren, en je wil je graag aansluiten bij ons team, stuur dan een bericht naar info@wepromotesports.nl. Je krijgt een leuk shirt en natuurlijk zorgen wij voor eten en drinken. Je reiskosten krijg je ook vergoed. We hopen dat we je aanmelding mogen ontvangen. Lees hieronder verder voor de algemene informatie over als je je bij ons team aansluit.


Ons Team

Sportvrijwilliger zijn kan op verschillende plaatsen en bij verschillende organisaties in de stad. Gelukkig kan WPR ook al jarenlang rekenen op vrijwilligers die het mogelijk maken dat zij haar evenementen succesvol organiseert. Medewerkers van ons organisatie-team trekken al 16 jaar met elkaar op en staan in diverse functies paraat om tijdens de evenementen alles in goede banen te leiden. Daarnaast heeft WPR ook meegewerkt aan de Grand Départ Tour de Rotterdam 2010, de Eneco Tour, Olympia’s Tour, en dragen wij jaarlijks met veel plezier ons steentje bij aan de Zesdaagse van Rotterdam. Het plezier staat bij ons voorop: wij vinden het belangrijk dat je het naar je zin hebt bij ons en dat je je gewaardeerd voelt. Zonder vrijwilligers kunnen we immers geen evenement organiseren!


Onze Evenementen

We Promote Sports heeft jaarlijks een aantal (sport)evenementen op haar kalender staan. Het organisatie-team is dan met circa 80 tot 90 mensen in de weer. Niet wekelijks, maar op verschillende momenten in het jaar. Verschillende functies zijn daarbij beschikbaar. Ieder kan vanuit zijn of haar eigen belangstelling een voorkeur kenbaar maken. Dat kan zijn als medewerker opbouwploeg, verkeersregelaar, toezichthouder/oversteekbegeleider, medewerker inschrijfbalie, chauffeur voor volgauto’s of materiaalwagen. Daarnaast worden in de hoofdorganisatie ook vrijwilligers ingezet in een coördinerende rol of specialistisch werk op het gebied van automatisering, sponsorwerving, enzovoorts.


Werken in teamverband

Bij grote evenementen wordt doorgaans een fors aantal sportvrijwilligers ingezet. De te verrichten werkzaamheden worden veelal in teamverband uitgevoerd. Dat is tevens de charme van dit soort vrijwilligerswerk; werken met collega’s en samen de klus klaren. En uiteindelijk verdienen die verschillende teams de pluim voor de uitvoering van een geslaagd evenement.


Functies

Afhankelijk van het evenement zijn onder andere de volgende functies beschikbaar:

 • Verkeersregelaar
 • Toezichthouder/oversteekbegeleider
 • Opbouwer medewerker van parcours, start- en finishlocatie
 • Opbouw permanence en inschrijfbalies
 • Medewerker catering
 • Medewerker inschrijfbalie
 • Voorrijder of achterrijder hardlopen (fiets/motor)
 • Medewerker verzorgingspost
 • Rondemiss
 • Hostess
 • Begeleiding attracties
 • Chauffeur volgwagen, materiaalwagen

Lijkt het je wat om je aan te sluiten bij ons team? Meld je dan aan! Je bent van harte welkom. We sturen je een aanmeldformulier toe en daarin geef je onder andere je voorkeur aan. Bij het indelen van de beschikbare functies proberen we daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het doorgroeien naar een leidinggevende functie behoort tot de mogelijkheden.


Scholing en Instructie

Natuurlijk wordt iedere vrijwilliger voor zijn of haar specifieke functie geschoold als dat nodig is. Afhankelijk van de gekozen functie wordt via korte bijeenkomsten informatie over de taken gegeven. Aan deze scholing zijn uiteraard geen kosten verbonden. Bij elke functie krijg je een instructie, zodat je goed weet wat je moet doen.


Vergoedingen

Uiteraard hoeft vrijwilligerswerk je niets te kosten. Volgens bepaalde regels worden alle werkelijk gemaakte onkosten vergoed. Dit kan zijn het vervoer naar de evenementen, vergaderingen en scholing, enzovoorts.


Verzekeringen

Iedere vrijwilliger die namens We Promote Sports zijn of haar functies vervuld is verzekerd voor schade en letsel.


Aanmelden

Wil je ook vrijwilliger worden en ons helpen om leuke (sport)evenementen te organiseren? Stuur een mail naar info@wprotterdam.nl met daarin:

 • Naam
 • E-mail adres
 • Geboortedatum
 • Motivatie

Als je wil kun je tevens je CV toevoegen